XI hooaeg 2000/2001

Koori eelmise hooaja kooseisust lahkus kevadel ainult kaks tüdrukut, kel vanus 17 aastat täis sai. Selle hooaja koosseisus alustab tänavu 37 lauljat, nendest 5 uut.

Möödas on kümnes juubelihooaeg, mis lõppes väärika kontserdi ja CD plaadi väljaandmisega ning esitlusega. Koor sai ka oma lipu ning uued valged esinemisriided. Tundub, et nüüd võiks veidi hinge tagasi tõmmata.
Hooaeg algab kontsertreisiga Soome, Espoosse 30.sept-2.okt. 2000. Sõit toimub koos Saaremaa Poistekooriga. Anname kontserte koolides, haiglas ja kirikus. Seejärel lõbutseme Serena veepargis.

Milleeniumi jõuludeks valmistume Kaunite jõululauludega. Loodame, et “Elisele” kirjutab koorilaule, laulude tsükli või isegi suurvormi meie kiriku organist ja samas ka helilooja Jaanus Torrim.

Hooaja teist poolt alustame Pergolesi “Stabat Materi” õppimisega. Teos ei ole kergete killast, vastupidi- tehniliselt küllaltki keeruline, ehkki ainult kahe häälne. Teos kantakse ette kannatusajal Suurel Neljapäeval Tallinnas ja Suure Reedel Pärnus koos Pärnu linnaorkestri ja Tallinna Jaani kiriku Tütarlastekooriga. Solistideks meie oma tegijad Kristi ja Katrin Roosmaa.

Toimub ka pidev ettevalmistus 2001 a. oktoobris aset leidvaks Hollandi Veldhoveni noortekooride festivaliks. Laula valime ja koori taset üritame tõsta, ning esinemis kogemusi omandame just seda kaugemat sihti silmas pidades.
Plaanis on Hollandisse sõit koos Saaremaa Poistekooriga, kuid eks näis keda festivali organiseeriv komitee sinna välja valib ja kohale kutsub. Igalt maalt saab osaleda maksimum 2 koori. Nii et meiegi saatus ei ole veel teada.
Hea aga, et meil on žüriile kuulamiseks saata oma uus ja õnnestunud CD plaat “Take time to be holy”. Hooaja plaanis on muretseda uutele valgetele esinemisriietele tumepunased pitsist kraed- riie nende õmblemiseks jäigi eelmisel hooajal leidmata.

Kooriga töötavad selgi hooajal Kai-Tõe Ellermaa, Kelly Roosmaa ja Kristi Roosmaa. Koori juhatus jätkab samuti vanas heas koosseisus. Uus on ainult kroonik.

Koorivanem: Karit Päärson
I häälerühma vanem: Katrin Roosmaa
II häälerühma vanem: Eva-Liis Timmusk
III häälerühma vanem: Teele Killing
Kroonik: Anne Maarja Põder
Riietur: Deivi Paluoja
Alguspalve: Mari Kalmu
Lilleneiu: Sessi Villmann
Noodikogu: Mari Roosmaa, Karin Õunap
Kassiir: Karit Päärson

“Elise” esindus Saaremaa Poistekoori sünnipäeval Saaremaal

Kuna kontsert algas lõunal, pidime Pärnust juba hommikul sõitma hakkama. Et Saaremaale jõuda, tuli meil minna bussiga sadamasse ja sealt juba edasi praamiga. Praami sõit oli lühike ja varsti olimegi kohal. Poistekoori esindus oli meile vastu tulnud. Koos nendega suundusime kohalikku lasteaeda, kuhu oma asjad viisime. Meile tutvustati lasteaeda ja pärast väikest ringkäiku veetsime aega linna peal. Sättisime end korda ja oligi käes kontserdi aeg. Kontsert oli paraja pikkusega ja ilusat laulu kuulates möödus aeg lennates. Esinesid kõik koorid- väikesed poisid, keskmised poisid, esinduskoorid.
Pärast kontserdi oli sõna tervitusteks. Otsa tegid lahti “Elise” tüdrukud. Pärast õnnitlusi suunduti sööklasse, kus oli kaetud lauad ja sünnipäeva tähistasid esinejad. Maitsesime sünnipäeva torti ja kringlit. Pärast koosviibimist läksime lasteaeda tagasi. Meid tuli külastama järjekordne poistekoori esindus. Meid viidi linna ekskursioonile ja kinno, kus vaatasime filmi “Täiuslik torm”.
Filmi lõppedes suundusime lasteaeda tagasi, kus olime koos kooripoistega veel mitu lõbusat tundi koos.
Varahommikuse praamiga sõitsime kodu poole tagasi. Reis oli elamusterohke ja lõbus. Jääb meelde kui üks positiivne sündmus.


Pergolesi “Stabat Mater” kontserdid Tallinnas ja Pärnus

Selle hooaja suurim projekt saigi teoks nende kahe õnnestuma kontserdi näol. Elisega koos esines kammerkoori Benevolentia naiskoosseis ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumi neidudeansambel. Tallinnas Jaani kirikus saatis koori orelil Kelly Roosmaa ja Pärnus kanti kontsert ette koos Pärnu linnaorkestriga. Solistideks olid Elise kooritüdrukud Kristi ja Katrin Roosmaa.
Esimesel kontserdi päeval sõitsid tüdrukud Tallinnasse. Elise ja Tallinna lauljad said proovis juba mitu tundi varem kokku ja teos prooviti algusest lõpuni läbi. Meisterlikkust näitas üles Kelly Roosmaa, kes osaliselt rikkis orelist suutis siiski nii ilusaid helisid välja meelitada. Pärast proovi oli väike vahe ja mindi kohvilauda. Vaatamata sombusele ilmale oli kirikusse tulnud pool kirikutäit inimesi ja kontserdi algades tuli neid juurdegi. Kontsert möödus viperusteta ja kuigi eri-koorid polnud palju kokku laulnud, sobisid hääled siiski ime kenasti.
Teisel kontserdi päeval tulid Tallinna tüdrukud Pärnu ja sel kontserdil oli tegev ka Pärnu linnaorkester, mis andis väga palju teosele juurde.
Dirigeeris Jüri Alperten, linnaorkestri dirigent. Kontsert oli väga pidulik ja Eliisabeti kirik oli rahvast täis. Ka suur rahvahulk andis palju juurde. Orkester taga, tundsid tüdrukud end kindlamalt ja lõppkokkuvõttes oli kõik väga ilus. kontserdist tehti helisalvestis, mis praeguseks kõigil Elise tüdrukutel mälestuseks kodus riiulil seisab. “Stabat Mater” oli tõesti õnnestunud projekt ja kogus palju positiivset kriitikat.

11

Lisa kommentaar